HTML

WebCamChat

Lehet e otthonról interneten valóban pénzt keresni? Több oldalas marketing maszlag nélkül közlöm: Igen. Mi kell hozzá? Webkamera, egy adag exchibionizmus, jókedv és nem utolsó sorban türelem.

Friss topikok

2009.12.27. 17:36 Lizz Scott

Miért biztonságos a webcamchat? Átverési technikák

Hangzatos hirdetések (pl.150.000 forint /nap), biztatónak tűnő ígéretek (szexmentes, csak annyit kell csinálnod ami neked is belefér)? Valami azt súgja belül túl szép, hogy igaz legyen? Mi van ha mégis átverés? Hogyan kerüljem el az átverést? 

Akkor lássunk néhány átverési technikát!

1.) Útlevél – ha olyan munkáról van szó, amelynek munkavégzése külföldön esedékes, és olyan országról van szó ahová kell útlevél is, akkor érdemes a következő dologra odafigyelni. A személyi igazolvány ezekben az országokban érvénytelen, és a személyi azonosság bizonyítására a hatóságok az útlevelet kérik. Ha nincs az illetőnél az útlevele, akkor technikailag nem is léphet ki az utcára sem, az országból való kilépést meg el is lehet felejteni. Fontos tehát, hogy az útlevelet semmiképp sem adjuk ki az ügynökség kezébe. Ha arra hivatkoznak, hogy szükségük van a bejelentés, vagy betegsegélyző intézéséhez, legyen kéznél pár előre elkészített fénymásolat, vagy küldjük el a scanképét az útlevélről. Ha olyan hivatalos dologról van szó, ahol nem fogadnak el fénymásolatot, akkor ott nem elegendő az útlevél sem, mert személyes megjelenést követel az ügy. Akkor kell javasolni, az együttműködés jelét mutatva, hogy ön is szeretne az illető hivatalban személyesen megjelenni, és majd ön adja oda személyesen a dokumentumot.
Kiszállási lehetőség – fel kell készülni arra az eshetőségre is, hogy erőszakosan követelik majd öntől az útlevelet. Ez szinte egyértelmű jele annak, hogy ön itt nem csak nagyon át lesz verve, de komoly veszélybe is került. Jobbik esetben csak a kiszállást akadályozzák meg, mert ugye útlevél nélkül nem tud távozni az országból, rosszabbik esetben életveszélyes meghurcolásra is számíthat. Ez esetben, a helyzet súlyosságától függően, egy járható út már az indulás kezdetén a vissza-jegy megvásárlása és az útlevéllel együtt valamelyik megőrző helyen való elhelyezése. Ha ezek önnek nem elég biztonságosak, akkor érdemes a megbeszélt időponttól előbb érkezni, és valamelyik legközelebbi bankfiókban elhelyezni a dokumentumokat. Oda csak ön mehet be, így időt nyerve a hatóságok értesítéséhez.


2.) Nyelvtudás – ha idegen nyelvű ügyfélkörben tervezne dolgozni, és nem beszéli az adott nyelvet, akkor az első kérdések között szerepelne az, hogy vajon nyelvtudás nélkül, végezhető-e az adott munka! Találkozunk olyan ajánlatokkal, melyek kiemelik azt, hogy nem kell nyelvtudás. De mi a helyzet valójában?
Létezik ebben az iparágban olyan munka, ahol nincs verbális jelenlétre szükség, példázom a táncos munka esetét. Azonban akkor sem szabad nyelvi ismeretek nélkül egy ilyen rizikós munkát vállalni, mert a teljes kiszolgáltatottság nagyon veszélyes. Másik oldalát nézve, mivel a munka emberekkel történik, és itt megjegyezném, hogy emberekkel dolgozni a legnehezebb, csak nehezen tudom elképzelni, hogy ezt teljesen kukán végezze valaki. Az lesz képes igazán jó pénzt keresni, aki nem csak a fizikai szolgáltatásokat nyújtja, hanem a pszichikai fortélyokat is ismeri. Márpedig az ügyfeleket csak úgy lehet igazán beindítani, ha az elnyomott fantáziájukat éljük meg vele, az viszont beszélgetés nélkül nehezen elképzelhető.


3.) Casting (meghallgatás) – a legjobb áthúzások már a meghallgatás alkalmával történnek meg. Ilyen a teszt fotózás, teszt videó, teszt munka. Mivel teszt, ezért pénz sem jár érte. Egyes esetekben még egy szerződést is aláíratnak veled megelőzően, amivel beleegyezel a fotózás részvételeddel. A felvételek, amik veled készülnek nem téged illetnek, hanem az ügynökséget, akik jó pénzt tudnak csinálni belőle. A végén még csak azt sem állíthatod, hogy eladtad a tested, mert hát egy fityinget sem kaptál érte.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://webcamchat.blog.hu/api/trackback/id/tr901626516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása